Megszűnik az ingyenes parkolás keddtől
Kasza Roland
Kasza Roland

2021-05-20

Megszűnik az ingyenes parkolás keddtől

Az ingyenes parkolás határideje vasárnap éjjel jár le. Pünkösdhétfőn még nem, de keddtől fizetni kell a parkolásért - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatón.

Mivel az operatív törzs péntek reggel ülésezik, ezért péntek délelőtt jelentheti be a Orbán Viktor a további enyhítések részleteit. Amit már biztosan lehet tudni az ingyenes parkolás megszűnésén kivül:

  • A hitelmoratóriumot augusztus 31-ig meghosszabbítják.
  • A járványügyi intézkedések egy részét fenn kell tartani a vírusmutációk miatt, emiatt jelentős könnyítések, engedmények az oltottak számára lesznek elérhetők.
  • Magyarország nem vesz részt a következő brüsszeli vakcinabeszerzési programban, mivel több mint 10 millió nyugati vakcina áll rendelkezésre itthon. Az újraoltáshoz is elegendő tartalékkal rendelkezik az ország. A következő brüsszeli beszerzés során 19 millió Pfizer-vakcinát lehetne venni, kb - 120 milliárd forintért, és ebben "a kalandban nem veszünk részt", fogalmazott a miniszter.

Gulyás Gergely újságírói kérdésekre válaszolva azt is elmondta, hogy pénteken lesz bejelentés arról, hogy megszűnik-e 5 millió oltottnál a maszkviselés, illetve megszűnhet-e a kijárási tilalom.