Ember, nem adat
Kasza Roland
Kasza Roland

2021-04-22

Ember, nem adat

"A koronavírus világjárványban már több tízezer honfitársunk vesztette életét. Ez nem pusztán egy szám. Nem adat. Életek. Szeretnénk arcokat, sorsokat kapcsolni a pandémia áldozatainak sorszámaihoz, elmondani, kik voltak ők, emléket állítani nekik." - írják oldalukon a szerkesztők.

Emlékoldalt hoztak létre a koronavírus áldozatainak, adta hírül a 444.hu. Az oldalt két önkéntes hozta létre azzal a céllal, hogy nyilvános megemlékezési lehetőséget biztosítsanak a gyászolóknak. Az ember, nem adat oldal a linkre kattintva elérhető. Az oldal létrehozói a 444 levelére válaszolva elmondták, hogy már februárban elkezdtek azon gondolkodni: "hogyan lehetne szemléletesebbé tenni, hogy mennyi tragédia történik körülöttünk, hogy a reggelente bejelentett korona számok életeket jelentenek. Tehát elkezdtünk valamit létrehozni, ami digitális formában képes olyan emlékező és figyelemfelhívó szerepet betölteni, mint egy emlékmű." Az oldalon nem csak stililizált képekkel találkozhatunk, hanem a hozzátartozók email-en keresztül képet és rövid szöveget is küldhetnek az elhunytról.

Az oldal görgetése közben - ahol egy nap áldozatainak áttekintése is hosszú időt vesz igénybe - különösen szomorú belegondolni, hogy pont a mai napon lettünk világelsők a lakosságarányos halálozások számában.

Források:
https://444.hu/
https://embernemadat.hu/